logo test 006

Narrativ psykoterapi

 

- Narrativ psykoterapi er en mild terapiform -

Narrativ betyder fortælling eller historie. Vi har alle historier om os selv. Historier, som vi selv har komponeret eller som der er blevet fortalt om os af andre. Disse historier giver os en fortælling om, hvem vi er. Nogen gange kan historien præge os i en negativ retning, hvor vi kan have svært ved at se, at vi er andet end det, det den dominerende negative historie fortæller. Vi får ikke øje på de historier der fortæller, at vi også er et menneske der indeholde noget værdifuldt som er skøn og dejlig lige præcis, som du er.

Narrativ terapi har stor respekt for, at det er dig som klienten der er ekspert i dit liv og ikke terapeuten, hvilket betyder, at der ikke kun er én bestemt måde at ”være rigtig” på, men respekt omkring, at du selv kan vurderer, ud fra den kultur, håb og drømme, som du har haft med dig i dit livet, hvordan det gode liv er. Igennem den historie vi fortæller om os selv former vi os selv og vores liv.

Vi er som mennesker værdifulde og med en bevidsthed på, hvad der kan føles håbløs i nuet, så behøver de negative historier ikke dominere i resten af vores liv.

Jeg er certificeret Systemisk og Narrativ familieterapeut, hvorfor at det er min primær metode.